IFK Simrishamn - FK Karlskrona (1 - 2)
Match i Division 2 Södra Götaland, herrar 2023
Matchstart: 2023-10-22 kl 14:00
Arena: Korsavads IC konstgräs

Det var en ganska händelserik match som spelades på Korsavads IC konstgräs när IFK Simrishamn tog emot FK Karlskrona. Med ett par tuffa situationer på planen blev det en tuff match som slutade i förlust för Simrishamn efter att ha ledde i första halvlek.

Matchen började med hög intensitet där båda lagen försökte ta kontroll över spelet. Det var dock FK Karlskrona som fick den första varningen när Johan Holgersson drog på sig en i 26:e minuten. Holgersson fortsatte att spela tufft och ställde till det för sitt lag när han fick sin andra varning och blev utvisad bara några minuter senare

Det var dock IFK Simrishamn som tog ledningen när Pontus Wiktorsson satte bollen i nätet i den 40:e minuten, vilket gav hemmalaget ett förtroendegivande mål. Kort efter det gjorde dock FK Karlskrona sin första målgenom Simon Hansson precis innan halvtidsvilan.

I andra halvlek spelade både lagen hårt, men det var FK Karlskrona som tog ledningen när Hampus Holgersson gjorde sitt lags andra mål i den 58:e minuten. Trots flera försök blev det inga fler mål för något av lagen vilket innebar att Karlskrona vann matchen med 2-1.

Med tanke på att båda lagen inte kunde placera sig högre eller lägre i tabellen efter matchen, kunde man ändå se på spelarnas ansikten att det var en match som de verkligen spelade för att vinna. Men det var slutligen FK Karlskrona som visade sig vara det starkaste laget denna eftermiddag.