Match i Division 2 Södra Svealand, herrar 2023
Matchstart: 2023-04-21 kl 19:15
Arena: Tunavallen
Publik: 335

Det var en spännande match mellan IFK Eskilstuna och Assyriska FF på Tunavallen i Division 2 Södra Svealand med 335 åskådare på plats. Assyriska FF ledde tabellen inför matchen medan IFK Eskilstuna låg på en sjätte plats så det förväntades en tuff match.

Redan efter två minuter tog Assyriska FF ledningen med 0-1 efter att Hugo Fernández plockade upp bollen och sköt in den i mål. Bara sex minuter senare gjorde Marcus Linday 0-2 till Assyriska FF som nu helt dominerade matchen.

IFK Eskilstuna försökte komma ikapp genom att göra två byten i halvtid och sätta press på Assyriska FF i andra halvlek. Och efter bara två minuter kunde Simon Lundevall reducera ledningen med 1-2 till IFK Eskilstuna. Spänningen ökade då IFK Eskilstuna pressade på framåt men Assyriska FF-försvaret lyckades hålla emot.

Assyriska FF gjorde ett byte och coachade upp sina spelare för att hålla ledningen. I det 82:a minuten bytte de ut Adi Tahirovic för Ahmed Jenhani och bara några minuter senare kunde Linus Hillemar öka Assyriska FF:s ledning till 1-3.

IFK Eskilstuna försökte komma tillbaka men Assyriska FF lyckades hålla bollen sedan stod det klart att Assyriska FF vunnit matchen med 1-3. Det var en rättvis seger för Assyriska FF som helt dominerade matchen och spelade med självförtroende.