Match i Division 2 Södra Svealand, herrar 2023
Matchstart: 2023-04-23 kl 14:00
Arena: Torvalla IP 1
Publik: 176

En tung match för hemmalaget IFK Haninge när de mötte Smedby AIS på söndagseftermiddagen på Torvalla IP 1. Redan efter fem minuters spel stod det 0-1 till Smedby efter ett snyggt mål av Oly-Dirk Bigirimana. IFK Haninge försökte sätta press på gästerna men fick istället Rinor Nushi varnad efter 19 minuter. Problemen fortsatte när Adam Kasa blev utvisad efter 33 minuters spel.

I halvtid försökte IFK Haninge ställa om med en ny spelare på planen, men det gav inte mycket resultat. Smedby AIS fortsatte sätta press på hemmalaget och fick två varningar, en till Anton Andersson och en till Alex Simovski.

I den 62:a minuten bytte gästerna in Oskar Strandberg och bara en minut senare gjorde Emanuel Arvidsson ännu ett mål för Smedby AIS och ökade ledningen till 0-2. IFK Haninge försökte byta in nya spelare för att vända matchen, men bara fyra minuter senare gjorde Arvidsson sitt andra mål och gav Smedby AIS en 0-3-ledning.

Matchen avslutades med byten för båda lagen och varningar för Furkan Sertkaya och Adrian Engdahl. Smedby AIS kunde hålla sin 3-0-ledning och tog därmed viktiga poäng i tabellen. Efter matchen ligger IFK Haninge på plats 10 och Smedby AIS på plats 9 i Division 2 Södra Svealand för herrar.

• 8. Hussin Al-Thalimi (In '89)
  • 20. Mina Jousef (In '89)