Match i Division 2 Södra Svealand, herrar 2023
Matchstart: 2023-05-20 kl 16:00
Arena: Farsta IP 1
Publik: 150

FoC Farsta FF vann matchen mot IFK Eskilstuna med 4-1 efter en stark insats av hemmalaget. Matchen spelades på lördag eftermiddag på Farsta IP 1 och det var cirka 150 personer på plats för att se matchen.

Redan i den 13:e minuten tog FoC Farsta FF ledningen efter en straff av Michael Nakash. Han skulle gjuta in ytterligare ett mål precis innan halvtidsvilan och tankade därmed självförtroendet för hemmalaget. Andra halvlek började starkt för FoC Farsta FF som ökade sin ledning till 2-0 efter bara 46 minuters spel.

IFK Eskilstuna bytte in Johannes Andersson i stället för Simon Helg i den 52:a minuten men det hjälpte inte laget att komma ikapp. FoC Farsta FF var helt överlägset och det syntes tydligt på resultattavlan när Simon Forsell ökade till 3-0.

IFK Eskilstuna lyckades reducera till 3-1 genom Gilbert Ishimwe men det skulle snabbt jämnas ut när Benoit Bekolo gjorde 4-1 för hemmalaget i den 84:e minuten. Matchen skulle dock avslutas med två röda kort, ett för varje lag. FoC Farsta FF:s Yusupha Jammeh åkte ut i den 90:e minuten och IFK Eskilstunas Kristian Franklin Lee-Him följde strax efter med ett rött kort. Dessutom drog Gilbert Ishimwe på sig en varning i slutet av matchen.

FoC Farsta FF var det överlägset starkaste laget och vann rättvist med 4-1. Matchen dömdes av Dejan Lukacevic och hans assisterande domare Vedad Kestendzic och Kerim Kilali.