Match i Division 2 Södra Svealand, herrar 2023
Matchstart: 2023-05-20 kl 15:00
Arena: Vifolkavallen A
Publik: 150

Mjölby AI FF lyckades vända ett tvåmålsunderläge till seger när de tog emot Karlslunds IF FK på Vifolkavallen A. Karlslunds började starkt och tog ledningen redan i den 12:e minuten genom Christer Lipovac. Bara ett par minuter senare hade de chansen att dubbla ledningen, men Mjölbys målvakt räddade. Efter en halvtimmes spel fick Mjölbys Jacob Samuelsson en varning och strax efteråt gjorde Daniel Norrby 2-0 till gästerna.

I början av andra halvlek fick Oscar Yilmaz varning för hemmalaget, men det var de som skulle komma att sätta igång med spelet och reducera efter en timmes spel genom Adam Samuelsson. Efter 72 minuter kunde Stephen Kigongo kvittera för hemmalaget och bara tre minuter senare satte Daniel Jamil ledningsmålet. Karlslund gjorde vad de kunde för att ta sig tillbaka in i matchen och bytte in Abdi Sabriye och Robin Hadad, men Mjölbys försvar höll stånd.

Tio minuter före full tid gjorde Mjölby två byten när de först lät Isuf Krasnici kliva in på planen för Stephen Kigongo och sedan byta ut Daniel Jamil för Viktor Sjöö. Karlslund gav också allt och bytte in Basil Kaluya för Joel Andersson Segerlind och Hassan Abdi Hassan för Lukas Julher. Anton Olsson, assisterande tränare för Karlslund, fick en varning i den 76:e minuten. Precis innan full tid fick Max Nordin en varning för Karlslund. Matchen slutade 3-2 till Mjölby AI FF framför en publik som bestod av endast 150 personer. Domare för dagen var Mattias Theander med Filip Liljegren och Axel Håkansson som assisterande domare.