Match i Division 2 Södra Svealand, herrar 2023
Matchstart: 2023-06-03 kl 15:00
Arena: Vifolkavallen A
Publik: 88

Mjölby AI FF tog en relativt enkel seger när man mötte Nacka FC på hemmaplan på lördagseftermiddagen. Matchen började jämnt och båda lagen hade chanser, men det var Mjölby som tog ledningen i den artonde minuten genom Adam Samuelsson. Efter det målet fick hemmalaget mer energi och började kontrollera matchen.

I den trettionde minuten kom det andra målet för Mjölby, genom Kevin Tekeste, och tränaren för Nacka FC bestämde sig för att göra två byten i halvtid. Trots det nya tillskottet av energi från gästerna ändrades inte matchbilden.

Mjölby fortsatte att skapa chanser och det tredje målet kom i den 86:e minuten genom Stephen Kigongo när matchen egentligen redan var avgjord. På slutet fick Nacka två gula kort och laget verkade ganska frustrerat över den klara förlusten.

Matchen slutade med en seger för Mjölby AI FF med 3-0. Med denna seger stärker Mjölby sin position i tabellen och ser mer och mer ut som ett lag att räkna med i säsongen. För Nacka FC är det en svår förlust som man nu måste försöka resa sig från.