Match i Division 2 Södra Svealand, herrar 2023
Matchstart: 2023-06-25 kl 14:00
Arena: Hagsätra IP 1
Publik: 76

Rågsveds IF tog en viktig seger när de mötte Mjölby AI FF på Hagsätra IP 1 i söndags eftermiddag. Med endast 76 personer på läktaren, var det Rågsveds IF som imponerade mest med sitt offensiva spel.

Redan på den 19:e minuten satte Iakovos Izountouemoi in matchens första mål, vilket gav hemmalaget en tidig ledning. Efter det tog Rågsveds IF över matchen på allvar. De förlängde sin ledning med två mål, genom Alexander Roka på den 34:e minuten och Modou Gassama på den 41:a minuten, efter en straffspark. Innan halvtid var det Sherko Faiqi som höll i taktpinnen och satte in hemmalagets fjärde mål på matchen.

Under den andra halvleken försökte Mjölby AI FF komma tillbaka, men laget var aldrig riktigt nära ett mål. Istället var det Rågsveds IF som fortsatte att skapa chanser samtidigt som de höll en stark försvarslinje.

I den sista kvarten genomförde Rågsveds IF några byten, vilket gav några unga talanger chansen att visa upp sig på planen. Chibuike Kennedy Igboananike fick spela sista tio minuterna av matchen och Karim Barka Hemgård och Dalvin Malo Bangura fick hoppa in i slutminuterna för att hjälpa till att säkra segern för Rågsveds IF.

Matchen slutade 4-0 till Rågsveds IF, vilket var en stark insats av hemmalaget. Trots vinsten ligger Rågsveds IF fortfarande sist i tabellen, men den här segern kan ge dem den självförtroende de behöver för att kämpa sig upp i tabellen. Mjölby AI FF ligger på en sjätte plats och kommer behöva återhämtning innan nästa match.