Match i Division 2 Södra Svealand, herrar 2023
Matchstart: 2023-08-19 kl 16:00
Arena: Södertälje Fotbollsarena
Publik: 527

Det var en het lördagseftermiddag på Södertälje Fotbollsarena när Assyriska FF tog emot IFK Eskilstuna i en division 2-match. Med en publik på 527 personer och Martin Johansson Oberle som domare var alla redo för en spännande match.

IFK Eskilstuna inledde matchen starkast och redan efter 6 minuter satte Gilbert Ishimwe 0-1. 10 minuter senare var det dags igen när Sermed Habib ökade ledningen till 0-2. Assyriska försökte komma tillbaka in i matchen, men det var IFK Eskilstuna som dominerade första halvlek.

I den 37:e minuten drog Gilbert Ishimwe på sig en varning och i den andra halvleken var det Assyriska som täppte till bättre och försökte skapa lägen. Taoufiq Hannioui blev varnad i den 54:e minuten för Assyriska, och bara fyra minuter senare fick även Ibrahim Niang en varning.

Men Assyriska fortsatte kämpa och i den 64:e minuten reducerade Linus Hillemar till 1-2 och hemmafansen fick hoppas på en vändning. Assyriska gjorde två byten och försökte pressa fram en kvittering, men det var IFK Eskilstuna som drog det längsta strået i matchen. Gilbert Ishimwe gjorde sitt andra mål i den 71:a minuten och fastställde därmed slutresultatet till 1-3.

IFK Eskilstuna fick med sig tre poäng hem och Assyriska tvingades fortsätta kämpa mot nedflyttning. Matchen präglades av många varningar och tre byten på vardera sidan. Publiken på Södertälje Fotbollsarena bjöds på en spännande match, men det var IFK Eskilstuna som avgick med segern.