Match i Division 2 Södra Svealand, herrar 2023
Matchstart: 2023-08-26 kl 18:00
Arena: Södertälje Fotbollsarena
Publik: 53

Matchen mellan Syrianska FC och Karlslunds IF FK på Södertälje Fotbollsarena blev en tuff batalj där båda lagen kämpade hårt. Trots en relativt låg publiksiffra på endast 53 personer var stämningen intensiv på planen.

Redan efter 18 minuter fick Karlslunds Hassan Abdi Hassan en varning av domaren Koray Köylüoglu. Sedan följde en tuff första halvlek där båda lagen hade svårt att skapa målchanser. I den 30:e minuten fick även Karlslunds Basil Kaluya en varning.

I den andra halvleken gjordes flera byte på båda sidor i ett försök att få till ett genombrott. I den 86:e minuten kom äntligen det avgörande målet när Karlslunds Linus Lamu nickade in bollen och gav sitt lag ledningen med 1-0.

Efter målet försökte Syrianska FC att kvittera, men Karlslunds försvar höll tätt. Matchen blev till slut väldigt fysisk med flera varningar och till och med en utvisning för Syrianska FC:s Abdo Barhe i den 90:e minuten.

Trots en intensiv sista del av matchen lyckades Karlslunds IF FK hålla undan och säkra segern med 1-0. En viktig seger för laget som nu tar med sig tre poäng hem från Södertälje.