Mjölby AI FF - IK Sleipner (1 - 3)
Match i Division 2 Södra Svealand, herrar 2023
Matchstart: 2023-09-30 kl 15:00
Arena: Vifolkavallen A

Det var en solig och skön lördagseftermiddag på Vifolkavallen A när Mjölby AI FF tog emot IK Sleipner i Division 2 Södra Svealand. Efter bara fyra minuter av matchen satte Khaled Qasem från IK Sleipner ett tidigt mål och målgivande var Srdjan Sotra. Mjölby försökte svara men hölls på avstånd av motståndarlaget. Efter en halvtimme av matchen blev det ännu tuffare för Mjölby när Srdjan Sotra själv satte bollen i nätet och ökade ledningen till 2-0 för IK Sleipner. Efter ytterligare fem minuter var det Jonatan Grens tur att göra mål och ledningen blev 3-0 för IK Sleipner.

I halvtid bytte Mjölby ut två spelare och försökte få till en comeback. Efter 55 minuter fick IK Sleipner en straff men Mjölbys målvakt lyckades rädda igenom Casper Frisk. Mjölby fick en varning efter 59 minuter och efter det var det Mjölbys Mårten Andersson som fick äran att sätta in ett mål i den sjuttionde minuten. Trycket ökade från Mjölby men IK Sleipner var välorganiserade och lyckades hålla Mjölby borta från målet. Efter flera byten från båda lagen var det IK Sleipner som vann matchen med 3-1. Viktor Sjöö fick en varning i den 87:e minuten och i den 88:e minuten bytte IK Sleipner ut Ezequiel Lucas mot Ahmed Muwafaq Abduljabbar Al-Ezzi.

Matchen avslutades med ett starkt spel från både Mjölby och IK Sleipner och publiken, även om de inte var på plats, fick en underhållande match att följa på distans. IK Sleipner vann matchen med 3-1 och går därmed vidare med tre poäng medan Mjölby AI FF får fortsätta att kämpa för seger i kommande matcher.