Match i Division 2 Södra Svealand, herrar 2023
Matchstart: 2023-10-15 kl 16:00
Arena: Södertälje Fotbollsarena
Publik: 835

Det var en händelserik söndag eftermiddag på Södertälje Fotbollsarena när Assyriska FF mötte Karlslunds IF FK i Division 2 Södra Svealand. Inför en publik på 835 personer var det hemmalaget som skulle visa sig vara starkast.

Redan efter 14 minuter gjorde Assyriska FF sitt första byte när Taoufiq Hannioui kom in och ersatte Martin Leonel Robaina Stangoni. Det skulle dröja till den 40:e minuten innan första varningen kom, och den gick till Hassan Abdi Hassan i bortalaget Karlslunds IF FK. Bara en minut senare fick hemmalaget sin första riktiga chans och Hugo Fernández satte in sitt första mål för matchen, vilket också skulle visa sig vara matchens första mål.

Precis innan halvtidsvilan kom nästa mål när Ekin Bulut satte in 2-0-målet för Assyriska FF och skapade en trygg ledning inför den andra halvleken. Det skulle dröja bara tre minuter in i den andra halvleken innan Hugo Fernández reste sig upp igen och satte in 3-0-målet.

Karlslunds IF FK skulle få en del möjligheter att reducera under matchen, men det skulle inte lyckas. Istället skulle matchen stanna vid 3-0 och Assyriska FF skulle ta en klar seger och stärka sin position i tabellen.

Målskyttarna Hugo Fernández och Ekin Bulut skulle bytas ut senare i matchen för hemmalaget, och Marco Aurelio Sabatini Liberato skulle också få speltid innan slutsignalen. Karlslunds IF FK skulle också göra två byten i den 58:e minuten och ett byte i den 83:e minuten.

Trots en strålande insats från Assyriska FF skulle det också bli några varningar under matchen. August Danneborn fick en varning i den 50:e minuten för Karlslunds IF FK, medan Matas Smailys fick en varning i den 90:e minuten för samma lag. Anderson Ponciano Da Silva Santos Filho fick också en varning i den andra halvleken för Assyriska FF.

Assyriska FF skulle alltså leda tabellen efter matchen, medan Karlslunds IF FK skulle fortfarande ligga sist i tabellen. Det skulle bli en riktigt bra dag för hemmalaget på Södertälje Fotbollsarena.