Match i Division 2 Södra Svealand, herrar 2023
Matchstart: 2023-10-21 kl 14:00
Arena: Rosvalla IP A
Publik: 146

På Rosvalla IP A möttes Nyköpings BIS och IFK Eskilstuna i en match som skulle avgöra slutresultatet för säsongen. Redan efter 5 minuter tog gästerna ledningen genom Eldin Lugonja. Nyköping kämpade för en kvittering men fick istället se Gilbert Ishimwe göra 0-2 innan halvtidsvilan.

När andra halvlek började valde Nyköping att byta in tre spelare för att försöka vända matchen. Trots flera chanser från hemmalaget kunde man inte få in bollen. Istället bytte IFK Eskilstuna in Kristian Franklin Lee-Him som skulle visa sig vara en avgörande faktor. Genom en brytning och lyftning till Eldin Lugonja kunde gästerna göra 0-3 efter 71 minuter.

Mot slutet av matchen bytte IFK Eskilstuna in Josef Ibrahim och Nyköping in Oscar Karlsson. Karlsson skulle visa sig vara en ljusglimt för hemmalaget då han kunde reducera till 1-3 i matchminut 90+2.

När domaren blåste av matchen 3 minuter senare stod det klart att IFK Eskilstuna hade vunnit med 3-1. Nyköpings BIS slutade på tredje plats i tabellen medan IFK Eskilstuna hamnade på elfte plats. Säsongen var därmed färdigspelad.