Match i Division 2 Västra Götaland, damer 2023
Matchstart: 2023-04-10 kl 16:00
Arena: Västergårds IP 7, konstgräs
Publik: 73

På en solig måndag eftermiddag möttes Eskilsminne FF och Göteborgs FF på Västergårds IP 7 inför en publik på 73 personer. Domare Ola Nilsson höll i pipan med assistans av Florim Nikqi och Hugo Holm.

Matchen var jämn från början och båda lagen kämpade för att skapa målchanser. Det var dock Eskilsminne FF som tog ledningen i den 60:e minuten när Moa Thor sköt in bollen i mål och gav hemmalaget en 1-0 ledning.

Göteborgs FF försökte svara och öka trycket mot Eskilsminnes mål, men det var istället hemmalaget som utökade sin ledning i den 77:e minuten. Sapphire Gabrielle Uy lyckades få in bollen i mål och ökade på till 2-0.

Trots flera försök från Göteborgs FF att reducera underläget lyckades de inte få in bollen i mål och matchen slutade 2-0 till Eskilsminne FF. Efter segern ligger Eskilsminne FF kvar på fjärde plats i tabellen medan Göteborgs FF fortfarande ligger på nionde plats.