Match i Division 2 Västra Götaland, damer 2023
Matchstart: 2023-05-20 kl 16:00
Arena: Laröds IP A-plan
Publik: 65

Qviding FIF dominerade matchen mot Hittarps IK på Laröds IP A-plan inför en publik på 65 personer. Det var Qviding FIF som tog ledningen redan efter fem minuter när Alice Åkerström satte dit 1-0 målet. Hittarps IK försökte komma tillbaka in i matchen men Qviding FIF visade upp ett starkt försvarsspel.

I den 24:e minuten utökade Alice Åkerström sin målskörd och gjorde 2-0 till Qviding FIF. Hittarps IK fick svårt att skapa några farliga chanser och strax före pausvilan lyckades Mia Karisik sätta dit en straff och öka på ledningen till 3-0 för Qviding FIF.

I andra halvlek fortsatte Qviding FIF att dominera matchen och skapade flera farliga målchanser. I den 90:e minuten satte Olivia Toreskog spiken i kistan och fastställde slutresultatet till 4-0 för Qviding FIF.

Hittarps IK fick flera varningar under matchen, bland annat för Charlotte Crafoord-Larsen, Evelina Eklund och Hanna Hallström. Även Linnéa Svanström från Qviding FIF fick en varning.

Domaren Yasin Hassan Wahelye höll en bra kontroll över matchen och Assisterande domare Jonatan Joelsson och Jwan Sedo hjälpte till att hålla koll på spelet på planen. En välförtjänt seger för Qviding FIF som tar med sig tre poäng från bortamatchen mot Hittarps IK.