Askims IK - Valinge-Derome DFF (2 - 3)
Match i Division 2 Västra Götaland, damer 2023
Matchstart: 2023-06-04 kl 13:00
Arena: Kobbegården 1 Konstgräs

Valinge-Derome DFF vann dagens match mot Askims IK med 3-2 på Kobbegården 1 Konstgräs. Ebba Lundberg stod för två av målen och Mimmi Svedberg det tredje för bortalaget. Askims IK låg under med 0-3 efter mål av Lundberg och Svedberg i första halvlek och Lundberg igen i början av andra halvlek. Men hemmalaget kämpade vidare och reducerade till 1-3 genom Livia Koopmans i den 51:a minuten.

Josefin Dannerstedt i Askims IK drog på sig en varning i den 66:e minuten och det var även Maja Berntsson i Valinge-Derome DFF som fick en i den 41:a minuten. Med bara 10 minuter kvar av matchen lyckades Koopmans göra ännu ett mål och reducerade till 2-3, men trots ett starkt slut på matchen lyckades Askims IK inte få in kvitteringen.

Efter matchen ligger Askims IK på plats 9 i tabellen och Valinge-Derome DFF på plats 6. Domaren Adnan Tongur och assistentdomarna Anel Maslo och Peter Damm ledde matchen inför en publik på 0 personer.