Match i Division 2 Västra Götaland, damer 2023
Matchstart: 2023-06-16 kl 19:00
Arena: Valhalla 1 Konstgräs
Publik: 50

Det var en spännande och tät match mellan Qviding FIF och IK Zenith på Valhalla 1 Konstgräs. De två topplagen mötte varandra i en viktig match i Division 2 Västra Götaland för damer. Trots endast 50 i publiken var det en intensiv match från start till slut, med en hel del mål.

Redan från början visade IK Zenith sin styrka på planen och efter bara 12 minuter gjorde Sara Baldebo det första målet för bortalaget. Därefter fortsatte de att pressa på och Sandra Mannerstråle ökade ledningen till 0-2 efter 34 minuter. Qviding FIF kämpade för att komma in i matchen, men hade det svårt mot ett starkt IK Zenith.

I den andra halvleken fortsatte IK Zenith att dominera matchen. Ella Baldebo fick en varning efter 53 minuter, men det påverkade inte spelet. Sandra Mannerstråle gjorde sitt andra mål för kvällen efter 65 minuter och utökade ledningen till 0-3.

Qviding FIF visade dock hjärta och kämpade vidare. Olivia Holmström gjorde två snabba mål efter 68 och 77 minuter, men det var inte tillräckligt för att vända matchen. Matchen slutade till slut 2-4 till IK Zenith, som visade en dominant prestation på planen.

Domaren Elham Sheikhan och assistenterna Fidel Shiba och Jacob Bergman gjorde ett bra jobb med att hålla matchen under kontroll och säkra fairen. Med denna viktiga seger fortsätter IK Zenith att hålla sig på andra plats i tabellen medan Qviding FIF ligger kvar på tredjeplatsen trots förlusten. -------------------------------------------------------------------------