Match i Division 2 Västra Götaland, damer 2023
Matchstart: 2023-06-22 kl 20:00
Arena: Valhalla 1 Konstgräs
Publik: 30

Det var en intensiv match mellan Göteborgs DFF och Stafsinge IF på Valhalla 1 Konstgräs denna torsdag kväll. Publiksiffrorna var inte särskilt höga, men de som var på plats såg en match med mycket spänning och en hel del mål.

Stafsinge IF tog ledningen i den 32:a minuten genom Amanda Johansson som svepte in bollen i nätet efter ett fint anfall. Göteborgs DFF kämpade på och deras ansträngningar belönades när Olivia Alcaide kvitterade med en fin träff i det 41:a minuten.

Efter pausen visade Göteborgs DFF verkligen vad de var gjorda av. Savannah Ekner nådde högst på en hörna och nickade in ledningsmålet i den 61:a minuten. Bara sexton minuter senare ökade Tilda Nilsson ledningen med ett läckert skott som gick rakt upp i nätet.

Stafsinge IF försökte desperat att komma tillbaka, men Göteborgs DFF stod emot länge. Trots detta lyckades Olivia Andersson få in en reducering för bortalaget i den 80:e minuten.

Matchen slutade 3-2 till Göteborgs DFF som därmed kunde fira en mycket välspelad seger. Domaren Elham Sheikhan och hennes assistenter Viggo Markeus och Tony Dughieri hade en hel del att göra under matchen, men höll huvudet kallt och arbetade effektivt för att hålla spelet i rätt riktning.