Match i Division 2 Västra Götaland, damer 2023
Matchstart: 2023-06-25 kl 13:00
Arena: Kobbegården 1 Konstgräs
Publik: 100

På söndags eftermiddagen drabbade Askims IK och Helsingborgs IF samman på Kobbegården 1 Konstgräs inför en publik på 100 personer. De båda lagen spelade i Division 2 Västra Götaland för damer. Domaren Petra Gabriella Saliba ledde matchen tillsammans med assistenterna Almedin Babacic och Morvarid Mohammadi.

Helsingborgs IF, som ledde tabellen, gjorde ett rejält intryck i matchinledningen. Redan efter 21 minuter gjorde Sanna Nilsson 0-1 på ett imponerande sätt, och bara en minut senare gjorde hon även 0-2.

Askims IK gav dock inte upp och på minuten efter reducerade Elin Nilsen till 1-2. Det var ett viktigt mål för hemmalaget, som sedan kämpade på för att komma ikapp.

Matchen fortsatte och Emelie Pettersson i Askims IK drog på sig en varning i den 33:e minuten. Några minuter senare var det dags för andra halvlek. Askims IK fortsatte att kämpa och det skulle visa sig vara en smart strategi. Efter 55 minuter gjorde Elin Nilsen 2-2 och hemmalaget var tillbaka i matchen.

Helsingborgs IF drog på sig två varningar under matchens slutskede, den första för Maya Waltersson i den 78:e minuten och den andra för Johanna Andersson i den andra övertidsminuten. Matchen slutade därmed 2-2 och båda lagen fick en poäng var.

Askims IK ligger nu på plats 9 i tabellen medan Helsingborgs IF fortsätter att leda. Det var en spännande match mellan de två lagen som på ett imponerande sätt kämpade hårt i de 90 minuterna.