Askims IK - BK Astrio (10 - 1)
Match i Division 2 Västra Götaland, damer 2023
Matchstart: 2023-08-27 kl 13:00
Arena: Kobbegården 1 Konstgräs

Askims IK tog en övertygande seger mot BK Astrio på Kobbegården 1 Konstgräs. Matchen började bra för hemmalaget när Elin Nilsen satte dit både 1-0 och 2-0 på bara 18 minuter. Nilsen fortsatte att leverera och gjorde även 3-0 i den 27:e minuten, vilket innebar hattrick för henne redan innan halvtid.

BK Astrio fick det ännu tuffare när Meja Thelander blev utvisad i den 34:e minuten. Trots det lyckades Felicia Olsen reducera för bortalaget och göra matchen 4-1. Men det var Askims IK som hade full kontroll och fortsatte att dominera.

Ida Ekengren och Linn Pettersson ökade ledningen till 6-1 innan halvtid. Andra halvlek fortsatte i samma dur och målen fortsatte att trilla in för Askims IK. Astrid Fors, Maria Kalméus, Ella Zetterberg och Josefin Dannerstedt bidrog alla till målskytten och matchen slutade tillslut hela 10-1 till hemmalaget.

Domaren Tilda Gustafsson höll en bra koll på matchen med assistans av Emin Kosovac och Edvin Lindgren. Trots att det inte fanns några åskådare på plats bjöd Askims IK och BK Astrio på underhållande fotboll i Division 2 Västra Götaland, damer.