Match i Division 2 Västra Götaland, damer 2023
Matchstart: 2023-09-30 kl 14:00
Arena: Hovgårdsvallen 2 Konstgräs (Bjurforsplanen)

Det var en solig lördagseftermiddag på Hovgårdsvallen när IK Zenith tog emot Göteborgs DFF i en spännande Division 2 match. Trots att publiken var frånvarande på läktaren var spelarna redo att ge allt på planen.

Domaren Ellen Karlsson blåste igång matchen och det dröjde inte länge innan IK Zenith tog ledningen. I den 18:e minuten lyckades Tilda Andrén skjuta in bollen i mål och ge sitt lag en tidig ledning med 1-0.

Göteborgs DFF försökte att komma tillbaka in i matchen men det var IK Zenith som fortsatte att trycka på. I den 74:e minuten utökade Frida Steene ledningen till 2-0 med ett snyggt mål, vilket gjorde det svårt för Göteborgs DFF att komma ikapp.

Tillslut säkrade IK Zenith segern när Sandra Mannerstråle gjorde mål i den 86:e minuten och fastställde slutresultatet till 3-0. Trots flera försök från Göteborgs DFF att komma tillbaka in i matchen kunde de inte komma förbi IK Zeniths starka försvar och målvakt.

När domaren blåste av matchen kunde IK Zenith fira en välförtjänt seger och tre viktiga poäng. Göteborgs DFF får nu ta med sig lärdomar från matchen och se fram emot kommande möten i Division 2.