Hertzöga BK 2 - Västanfors IF FK (3 - 2)
Match i Division 2 Västra Svealand, damer 2022
Matchstart: 2022-05-22 kl 15:00
Arena: Ilanda IP A-plan
Publik: 55

Det var en spännande match mellan Hertzöga BK 2 och Västanfors IF FK på söndag eftermiddag på Ilanda IP A-plan. Med en publik på 55 personer på läktaren var stämningen hög när domaren Juan Mohamed blåste igång matchen.

Det var Hertzöga BK 2 som tog ledningen i den 42:e minuten när Vanessa Eklund satte dit bollen och gjorde det till 1-0 för hemmalaget. Laget ökade sedan på sin ledning i den 55:e minuten genom Alma Norén, vilket gjorde det 2-0 till Hertzöga BK 2.

Västanfors IF FK gav inte upp och reducerade i den 62:a minuten genom Mimmi Sjöberg, vilket gav dem ny energi att jaga en kvittering. Men det var Hertzöga BK 2 som satte dit nästa mål, när Vanessa Eklund gjorde sitt andra mål för dagen i den 86:e minuten och ökade ledningen till 3-1.

Västanfors IF FK gav inte upp och kämpade till sista stund. Med bara minuter kvar av matchen lyckades Jenny Adamsson reducera för bortalaget och få det till 3-2. Trots en hård kamp från Västanfors IF FK räckte det inte till och matchen slutade 3-2 till Hertzöga BK 2. En välspelad och spännande match mellan de två lagen i Division 2 Västra Svealand, damer.