Match i Division 2 Västra Svealand, damer 2022
Matchstart: 2022-06-12 kl 15:00
Arena: Fagerliden
Publik: 50

Idag möttes Västanfors IF FK och Lysviks IF på Fagerliden i en spännande match i Division 2 Västra Svealand för damer. Publiken på plats var uppskattade till 50 personer och domare för dagen var Jonatan Mc Iver, assisterad av Roberto Delgado Gutierrez och Zaynab Azizi.

Matchen började på ett intensivt sätt och redan efter 10 minuter tog Lysviks IF ledningen genom Mathilda Nilsson. Bara några minuter senare utökade Julia Arlestrand Svensson ledningen till 2-0. Innan halvtid lyckades Julia Arlestrand Svensson göra sitt andra mål för dagen och skickade Lysviks IF till pausvila med en 3-0 ledning.

I den andra halvleken fick Västanfors IF FK två varningar, först till Ellinor Kratz och sedan till Emma Olsson. Trots det lyckades laget reducera till 1-3 genom Mimmi Sjöberg i den 80:e minuten. Med bara några minuter kvar att spela gjorde Ellinor Kratz även 2-3, men det räckte inte för att komma ifatt Lysviks IF.

Matchen slutade alltså med en seger för Lysviks IF med 3-2. Efter matchen ligger nu Västanfors IF FK på plats 7 i tabellen medan Lysviks IF är på plats 4. En intensiv match med många mål och dramatik på planen.