IFK Skoghall DF - Norrstrands IF (3 - 1)
Match i Division 2 Västra Svealand, damer 2022
Matchstart: 2022-09-03 kl 13:00
Arena: Lunnevi IP A-plan

Matchen mellan IFK Skoghall DF och Norrstrands IF inleddes på Lunnevi IP A-plan på lördag eftermiddag. Trots att det inte fanns någon publik på plats, var båda lagen taggade inför mötet.

Det var IFK Skoghall DF som tog ledningen redan i den 3:e minuten genom Nomie Johansson Jerinic. Men Norrstrands IF svarade snabbt tillbaka och Clara Kolmodin kvitterade till 1-1 redan i den 6:e minuten.

Matchen fortsatte att vara intensiv och det var IFK Skoghall DF som återtog ledningen i den 15:e minuten genom Olivia Wall. Norrstrands IF kämpade för att komma tillbaka, men det var IFK Skoghall DF som utökade sin ledning till 3-1 i den 45:e minuten genom Frida Rosenhall, som gjorde målet på en vacker frispark.

Domaren Pontus Persson blåste sedan av matchen och IFK Skoghall DF kunde fira en viktig seger på hemmaplan. Trots att de låg sist i tabellen inför matchen visade de prov på kämpaglöd och beslutsamhet för att ta tre viktiga poäng.

Norrstrands IF å andra sidan får återvända hem med en bitter eftersmak och en önskan om att kunna studsa tillbaka i kommande matcher. Men denna gång var det IFK Skoghall DF som stod som segrare med 3-1 på resultattavlan.