Matchstart: 2022-09-17 kl 14:00
Arena: Grenadjärvallen
Publik: 50

Matchreferat:

Idag möttes Rynninge IK och Torsby IF på Grenadjärvallen i en spännande match i Division 2 Västra Svealand för damer. Inför matchen låg Torsby på tredje plats i tabellen medan Rynninge låg på sjätte plats.

Matchen inleddes intensivt och redan i den 17:e minuten tog Torsby ledningen genom en fin fullträff av Wilma Fernqvist. Rynninge svarade snabbt och kvitterade i den 24:e minuten genom Josefin Jarl. Men det var Torsby som visade sin styrka och övertog spelet. I den 30:e minuten återtog Fernqvist ledningen för Torsby och bara några minuter senare utökade Amanda Westlund till 3-1 för bortalaget.

I den andra halvleken fortsatte Torsby att dominera och Fernqvist gjorde sitt hattrick i den 51:a minuten. Westlund utökade sedan till 5-1 i den 70:e minuten innan Fernqvist även gjorde sitt tredje mål för dagen i den 75:e minuten. Westlund avslutade sedan målskyttet med sitt andra mål och Torsbys sjunde för dagen i den 80:e minuten.

Domaren blåste sedan av matchen med resultatet 1-7 till Torsby IF. En imponerande seger för bortalaget som visade sin klass och målfarlighet under hela matchen. Rynninge får slicka såren och ta med sig lärdomar inför kommande matcher.