Match i Division 3 Dalarna, damer 2023
Matchstart: 2023-08-12 kl 12:30
Arena: Skinnarvallen A
Publik: 63

Malungs IF krossade Falu BS FK med hela 11-1 på Skinnarvallen A i en match som spelades i Division 3 Dalarna, damer. Det var en solig lördag eftermiddag och endast 63 personer hade tagit sig till arenan för att se matchen.

Matchen dömdes av Roger Pernling och hans assisterande domare Kasper Björck och Mohammed Mohammadi. Redan efter sex minuter tog hemmalaget ledningen genom Isabelle Nyhlén. Men bortalaget Falu BS FK svarade snabbt upp och Sofia Patten kvitterade till 1-1 efter 16 minuter på en frispark.

Men Malungs IF var det klart bättre laget och Alva Larsson gjorde 2-1 i den 23:e minuten innan hon nickade in ytterligare en boll bara fem minuter senare. Isabelle Nyhlén fick sedan chansen från straffpunkten och satte säkert och såg till att hemmalaget gick till pausvila med en 4-1 ledning.

I den andra halvleken fortsatte målkalaset för Malungs IF. Svea Nordqvist satte 6-1 på en fin passning och Isabelle Nyhlén gjorde sitt hat trick när hon satte 7-1 bara några minuter senare.

Clara Olofsson och Tuva Hedström ökade sedan på ledningen och när Isabelle Nyhlén satte sin andra straff för dagen stod det 10-1 till hemmalaget. Med nio minuter kvar av matchen fick Malungs IF:s Sally Gyllenvåg en varning.

I den 81:a minuten gjorde Isabelle Nyhlén sitt fjärde mål för dagen och fastställde slutresultatet till 11-1 till Malungs IF. Falu BS FK:s Sofia Patten fick en varning i den 42:a minuten.

Malungs IF stod för en imponerande insats och bjöd publiken på ett riktigt målkalas. Falu BS FK hade aldrig en chans mot det starka hemmalaget.