IFK Hedemora FK - Smedjebackens FK 1 - 4

IFK Hedemora FK - Smedjebackens FK (1 - 4)
Match i Division 3 Dalarna, damer 2023
Matchstart: 2023-08-22 kl 19:00
Arena: Vasaliden Arena
Publik: 20

Smedjebackens FK vann en avgörande seger mot IFK Hedemora FK när lagen möttes i Division 3 Dalarna på Vasaliden Arena på tisdag kväll. Hemmalaget inledde med att ta ledningen med ett mål av Lovisa Uggla i den fjortonde minuten. Men efter den snabba starten kämpade Smedjebackens FK för att återta kontrollen. Elsa Löfgren nätade för bortalaget i den 24:e minuten, vilket gjorde att laget kunde andas ut.

Emelie Andersson blev sedan matchhjälte för bortalaget genom att göra två mål på kort tid, först i den 31:a minuten och sedan igen i den 48:e minuten. Efter det tappade hemmalaget självförtroendet och kämpade för att återfå momentum, men Smedjebackens FK fortsatte att dominera.

Andersson bekräftade sin form med sitt tredje mål i början av den andra halvleken och fullbordade därmed en hat-trick. IFK Hedemora FK försökte desperat att sätta in en comeback, men det var Smedjebackens FK som hade bollen och kontrollen på matchen. Med ett slutresultat på 1-4 och en imponerande prestation på bortaplan lämnade Smedjebackens FK Vasaliden Arena med ett välbehövligt steg upp på tabellen.