Match i Division 3 Halland, damer 2022
Matchstart: 2022-10-04 kl 19:00
Arena: Åsa C
Publik: 40

Det var en spännande match mellan Åsa IF och IF Norvalla på Åsa C på tisdag kväll. IF Norvalla tog ledningen efter endast 11 minuters spel när Linn Mellander satte dit bollen, och situationen blev ännu tuffare för hemmalaget när Matilda Berndtson fick sitt andra gula kort och åkte ut på grund av en utvisning bara två minuter senare.

Trots att Åsa IF var en kvinna kort lyckades de kvittera genom ett straffmål av Sara Lunderbye i den 16:e minuten. Andra halvlek fortsatte i samma nervösa tempo och det var Åsa IF som tog ledningen genom Tindra Nyholm i den 58:e minuten. Men IF Norvalla gav sig inte utan kvitterade snabbt genom Wilma Persson Gullqvist i den 60:e minuten.

Det var en riktig rysare av matchen och hemmalaget Åsa IF lyckades till slut ta ledningen på nytt genom Tindra Nyholm som gjorde sitt andra mål i matchen i den 65:e minuten. Trots försök från IF Norvalla att komma tillbaka lyckades de inte få in något mer mål och Åsa IF kunde försvara sin ledning till slut.

Matchen fick avslutas med två varningar till IF Norvallas spelare Sara Weilgoni och Meja Olausson, men det var Åsa IF som kunde fira segern framför sin hemmapublik på 40 personer. Med resultatet 3-2 stängde Åsa IF av säsongen på ett positivt sätt medan IF Norvalla vann serien i årets division 3 Halland, damer.