Kovlands IF Dam - Medskogsbrons BK 3 - 1

Kovlands IF Dam - Medskogsbrons BK (3 - 1)
Match i Division 3 Medelpad Slutspel A, damer 2023
Matchstart: 2023-09-17 kl 17:00
Arena: Ånäsvallen
Publik: 57

Kovlands IF Dam mötte Medskogsbrons BK i en het match på söndagskvällen på Ånäsvallen. Publiken hade samlats i stort antal för att bevittna mötet mellan två av de bästa lagen i Division 3 Medelpad Slutspel A för damer. Matchen började starkt för hemmalaget som tog ledningen redan efter tre minuter genom en fin träff från Tella Åström som satte bollen i nätet bakom Medskogsbrons BKs målvakt.

Medskogsbrons BK svarade snabbt genom en välplacerad träff från Rosie Nilsson som prickade rätt och kvitterade matchen. Kovlands IF Dam gav sig dock inte utan svarade istället genom Moa Nordin som slog in lagets andra mål efter drygt 20 minuters spel.

Under andra halvlek fortsatte hemmalaget att dominera spelet och skapade flera farliga målchanser. Kovlands IF Dam lyckades utöka ledningen genom ytterligare ett mål från Tella Åström som sänkte Medskogsbrons BKs chanser att komma tillbaka. Matchen slutade till slut 3-1 till Kovlands IF Dam som därmed klättrade upp till andra plats i tabellen.

Domaren Jan Öberg och hans assisterande domare Burhan Yehye Ibrahim och Chidiebere Francis gjorde ett bra jobb genom att hålla en hög nivå på matchen och ge båda lagen en rättvis bedömning. Det var en spännande och välspelad match som gav publiken en riktig fotbollsunderhållning.