Njurunda IK - Sundsvalls DFF Utveckling 2 - 3

Njurunda IK - Sundsvalls DFF Utveckling (2 - 3)
Matchstart: 2023-09-24 kl 18:30
Arena: Gumsekullen
Publik: 48

Matchreferat:

Det var spänning på högsta nivå när Njurunda IK tog emot Sundsvalls DFF Utveckling på Gumsekullen i söndagskvällens match i Division 3 Medelpad Slutspel A för damer. Inför en publik på 48 personer och under uppseendeväckande bra väderförhållanden var det Njurunda som inledde målskyttet. Redan efter fem minuter hittade de rätt genom en praktfull avslutning av en av lagets forwards.

Sundsvall hade dock inga planer på att bara titta på medan Njurunda höll i taktpinnen. Efter ett par farliga chanser i straffområdet var det Tyra Lindqvist som fick till en vacker kvittering på 23:e minuten. Inte mycket hände under resten av första halvlek, men när andra halvlek drog igång skulle det visa sig bli en riktig rysare.

Bara tio minuter in i andra halvlek drog Sundsvall ifrån ytterligare en gång genom Emma Forssbecks vackra mål. Och bara minuter senare kunde Tyra Öhman sätta en straff med en välplacerad spark i Njurundas mål. Njurunda försökte desperat att hålla sig kvar i matchen men det var först när Ella Brugge kunde sätta 2-3 med en kvartersstund kvar som laget vaknade till liv igen.

Men det räckte inte, Sundsvall kunde hålla undan och säkra ännu en seger i tabellen och befästa sin plats i toppen. För Njurunda väntar en tuff kamp för att undvika nedflyttning, men det är fortfarande flera matcher kvar av säsongen.

Domartrion bestående av Samuel Sundling, Yonis Abdirisak Mohamed och Bashir Yahye Ibrahim hanterade matchen galant och höll ett stadigt grepp över spelet. Det var en välspelad match med högt tempo och intensivt spel hela vägen genom och båda lagen bjöd på en imponerande insats.