IK Svane - Ytterby IS (3 - 1)
Match i Division 3 Nordvästra Götaland, herrar 2016
Matchstart: 2016-05-05 kl 19:00
Arena: Svanevallen

Matchen mellan IK Svane och Ytterby IS på Svanevallen började jämnt med båda lagen skapande chanser, men det dröjde ända till minut 18 innan första målet kom. Det var IK Svane som tog ledningen genom Andreas Niklasson Liljestrand och ställningen var 1-0 till hemmalaget.

Efter målet fortsatte matchen i samma tempo med båda lagen skapande chanser. I minut 26 utökade IK Svane sin ledning genom Fredrik Söderqvist och ställningen var nu 2-0 till hemmalaget.

I andra halvleken fortsatte båda lagen att kämpa hårt och Ytterby IS fick en reducering i minut 76 genom Daniel Lohm, vilket innebar att ställningen var 2-1. Men bara tre minuter senare återtog IK Svane sin tvåmålsledning genom Fredrik Söderqvist igen och ställningen var 3-1.

Matchen fortsatte med båda lagen skapande chanser, men inget av lagen lyckades göra fler mål och matchen slutade 3-1 till IK Svane. En viktig seger för IK Svane som nu klättrar i tabellen medan Ytterby IS får gå tillbaka till ritbordet och se över sitt spel inför kommande matcher.