Match i Division 3 Skåne Nordvästra, damer 2022
Matchstart: 2022-04-18 kl 16:00
Arena: Vejby IP A-Plan
Publik: 55

På en solig och vindstilla måndag eftermiddag samlades 55 åskådare på Vejby IP A-Plan för en spännande match mellan hemmalaget Vejby IF och Hallands Nations FF i Division 3 Skåne Nordvästra för damer. Domaren Agim Sadiku blåste igång matchen klockan 16:00 och det skulle visa sig bli en händelserik match med flera mål och varningar.

Redan efter fem minuter tog Hallands Nations FF ledningen genom Sigrid Aas, som även ökade på ledningen snabbt därefter med ytterligare ett mål på minut 11. Vejby IF försökte hitta tillbaka in i matchen men hade svårt att etablera någon riktig press mot motståndarna. På minut 21 hade dock Felicia Billermark en lyckad avslutning som resulterade i Vejby IFs första mål för dagen.

Andra halvlek inleddes med en varning för Frida Bergquist Olsson i Hallands Nations FF och en för Engla Wennström i Vejby IF. Spelet fortsatte med intensitet och flera farliga chanser skapades framför båda lagen mål. På minut 83 belönades Elin Johansson i Vejby IF med en varning och matchen fortsatte.

Trots ett starkt försvarsspel av Vejby IF och flera försök att ta sig framåt, var det Hallands Nations FF som tog återigen kontroll över matchen och kunde till slut säkra vinsten med ett tredje mål. Tova Nilsson blev målskytt på minut 87 och matchen slutade till sist med 1-3 i Hallands Nations FFs favör.

Sammanfattningsvis var det en välspelad match där båda lagen bjöd på tuffa dueller och spännande chanser. Vi tackar båda lagen för en underhållande eftermiddag på planen!