Match i Division 3 Södra Götaland, herrar 2023
Matchstart: 2023-06-06 kl 13:00
Arena: Svarta Led
Publik: 227

På Svarta Led tog Sölvesborgs GIF emot Lilla Torg FF i en match som blev en riktigt tuff utmaning för hemmalaget. Redan efter två minuters spel tog bortalaget ledningen genom Elias Sigeback, som satte bollen i mål efter en fin passning från Max Forslund.

Sölvesborgs GIF kämpade på och försökte hitta tillbaka in i matchen, men Lilla Torg FF höll ihop bra i försvaret. Efter en halvtimmes spel fick gästerna sin första varning i matchen, då Patchicco Diallo drog på sig en förseelse.

Närmare halvtidsvilan fick även Mattias Jönsson en varning för Lilla Torg FF, men inget av lagen lyckades få in fler mål innan paus.

I den andra halvleken var det ännu en gång gästerna som tog initiativet, och efter fem minuters spel gjorde Max Forslund 2-0 till Lilla Torg FF. Sölvesborgs GIF bytte in Jehad Alhussain för att försöka skapa mer offensiv kraft, men istället var det återigen Lilla Torg FF som hittade nätet genom Max Forslund och ökade ledningen till 3-0.

Sölvesborgs GIF bytte in William Heiman för att försöka vända matchen, men det var för sent. Michael Ayebaifie Andrew gjorde Lilla Torgs fjärde mål i matchens slutskede, och fastän Sölvesborgs GIF lyckades göra en tröstmålsminskning genom Jehad Alhussain räckte det inte för att undvika en 1-4-förlust.

Efter matchen låg Sölvesborgs GIF kvar på plats nio i tabellen. Lilla Torg FF befäste sin plats som tvåa, en placering de tänkte behålla framöver. Ellmedin Rexhepllar fungerade som matchens huvuddomare, medan Ahmad Al Ali och Mukhammad Khisamov var assisterande domare. Totalt såg 227 personer matchen på arenan.