Match i Division 3 Södra Norrland, herrar 2014
Matchstart: 2014-06-06 kl 14:00
Arena: Avestavallen Konstgräs
Publik: 55

I en spännande match på Avestavallen Konstgräs möttes Avesta AIK och Sund IF i Division 3 Södra Norrland. Sund IF tog ledningen redan i den sjätte minuten genom en fin mål av Jakob Melander, och det såg ut som om de skulle kunna hålla den ledningen under första halvlek. Men Avesta AIK kämpade sig tillbaka och i den 25:e minuten kvitterade Victor Berg med en välplacerad boll i mål. Bara två minuter senare tog Avesta AIK ledningen genom Markus Lindholm och laget hade med sig 2-1 till halvtid.

I den andra halvleken ökade Avesta AIK på sin ledning när Erik Schultz-Eklund satte ännu ett mål i den 49:e minuten. Sund IF gav dock inte upp och Jakob Melander reducerade målskillnaden till 3-2 i den 54:e minuten. Trots flera försök från Sund IF att kvittera lyckades de inte få in bollen i mål och matchen slutade 3-2 till Avesta AIK.

Matchen präglades av flera varningar och i den 90:e minuten blev Avesta AIK:s Erik Schultz-Eklund utvisad efter att ha fått sitt andra gula kort. Trots en man kort på plan lyckades Avesta AIK hålla undan och säkra tre poäng i denna viktiga match. Publiken på Avestavallen Konstgräs fick se en spännande och intensiv match mellan två lag som kämpade hårt för segern. Efter matchen ligger Avesta AIK kvar på fjärde plats i tabellen medan Sund IF fortsätter att kämpa i botten av tabellen.