Match i Division 3 Sydöstra Götaland, herrar 2010
Matchstart: 2010-08-03 kl 19:00
Arena: Linneryds IP 1, Linneryd
Publik: 275

I en spännande match på Linneryds IP 1 lyckades FK Älmeboda/Linneryd ta en övertygande seger med 4-1 mot serieledarna Växjö BK. Matchen började intensivt med ett tidigt mål av Växjö BK genom Roberto Secka redan i den andra minuten. Men FK Älmeboda/Linneryd svarade snabbt och Eric Svensson kvitterade bara två minuter senare.

Efter fyra minuter tog hemmalaget ledningen genom ytterligare ett mål av Eric Svensson, denna gång på straff. Svensson fortsatte att visa prov på sin målfarlighet och lyckades göra ett hattrick innan halvtid, vilket gav FK Älmeboda/Linneryd en komfortabel 3-1 ledning.

I andra halvlek gjorde Växjö BK ett byte i form av Jimmy Nunez Michea som ersatte Henrik Olsson. Trots detta lyckades inte bortalaget komma tillbaka in i matchen. FK Älmeboda/Linneryd fortsatte att dominera och ökade sin ledning till 4-1 genom ännu ett mål av Eric Svensson i den 62:a minuten.

Ett par sena byten gjordes av båda lagen, men ingen lyckades förändra resultatet. Trots en varning till Pontus Lind från Växjö BK i den 77:e minuten höll FK Älmeboda/Linneryd sin ledning intakt och säkrade tre viktiga poäng. Med denna seger klättrade FK Älmeboda/Linneryd i tabellen medan Växjö BK fick en tung förlust i jakten på seriesegern.