Match i Division 3 Västerbotten Södra, damer 2022
Matchstart: 2022-04-26 kl 20:00
Arena: Täfteborg
Publik: 34

Täfteå IK Damjun tog emot Ersmark IK i en spännande match i Division 3 Västerbotten Södra, damer på Täfteborg. Med en publik på 34 personer och domare Kaisa Kokkarinen i spetsen var det en match som skulle visa sig bli en riktig nagelbitare.

Redan i den sjätte minuten tog hemmalaget ledningen genom Moa Sundblad, som med ett precisionsskott slet bollen förbi Ersmarks målvakt och satte bollen i nätet. En tidig ledning som gav Täfteå en självförtroendeboost och energin flödade på planen.

Ersmark försökte kvittera och skapade flera farliga målchanser, men Täfteås försvar stod stabilt och höll tätt. I den 35:e minuten utökade Täfteå sin ledning genom Penny Engman, som med ett distinkt skott träffade precis rätt och ökade på hemmalagets försprång.

Under resten av matchen försökte Ersmark desperat att reducera och skapa comeback, men Täfteås försvar stod emot alla försök och höll tätt fram till slutsignalen. När domaren blåste av matchen stod det klart att Täfteå IK Damjun hade tagit en övertygande seger med 2-0 mot Ersmark IK.

En välförtjänt seger för Täfteå som visade upp en imponerande prestation både i anfall och försvar. Ersmark får ta med sig lärdomar från matchen och fortsätta kämpa inför kommande matcher för att kunna vända trenden. Men den här kvällen tillhörde helt klart Täfteå IK Damjun, som jublade över tre viktiga poäng på hemmaplan.