Match i Division 3 Västerbotten Södra, damer 2022
Matchstart: 2022-04-26 kl 20:30
Arena: Tegstunets IP
Publik: 42

På en solig tisdag kväll på Tegstunets IP möttes Umeå Södra DFF 2 och IFK Umeå i en spännande match i Division 3 Västerbotten Södra för damer. Inför en publik på 42 personer tog domaren Genadijs Grigorjevs med assistans av Fredrik Nordwall och Ludwig Nordgren i linjen plats för att döma matchen.

Redan efter sex minuter tog hemmalaget ledningen när Jonna Lönn satte dit bollen, men IFK Umeå svarade snabbt genom Moa Ögren och kvitterade efter nio minuter. Umeå Södra DFF 2 tog dock tillbaka ledningen bara två minuter senare när Jonna Lönn hittade nätet igen.

I den 32:a minuten gjorde IFK Umeå ett självmål som gav Umeå Södra DFF 2 ett tvåmålsförsprång. Innan halvtid utökade Tuva Nordin ledningen till 4-1 för hemmalaget.

I den andra halvleken reducerade IFK Umeå genom Moa Ögren, men Tuva Nordin satte sitt andra mål för kvällen och gjorde matchens sista mål när hon satte 5-2 med tio minuter kvar av matchen.

Mot slutet av matchen brände Umeå Södra DFF 2 en straff, när Isabella Öhman missade och IFK Umeås målvakt räddade. Trots detta var hemmalaget överlägset och vann matchen med 5-2. En underhållande match med många mål och bra spel från båda lagen.