Match i Division 3 Västerbotten Södra, damer 2022
Matchstart: 2022-05-31 kl 20:00
Arena: Skogsvallen
Publik: 30

Det var en riktigt spännande match som spelades på Skogsvallen mellan GUIF/SIK och Ersmark IK. Trots att hemmalaget fick en tung start med tre snabba mål från Ersmark IK, visade de uppenbarligen aldrig upp sitt lidande. GUIF/SIK kämpade sig tillbaka in i matchen med ett mål från Tyra Stenerås Strand i den 21:a minuten och följde upp det med två snabba mål till från Tova Söderberg och Louise Sjöström. Halvtidsresultatet var därför 3-3, och det var en rumlande underhållning på gång.

I den andra halvleken var det Ersmark IK som visade mer attityd och energi. I den 78:e minuten tog de ledningen igen med ett mål från Ida Johansson, men GUIF/SIK svarade snabbt tillbaka med ett mål från Tyra Stenerås Strand - hennes andra mål för kvällen. Men trots deras kamp och beslutsamhet var det Ersmark IK som gick segrande ur den här matchen, tack vare ett sista mål från Solyana Teklemichael Kefleyesus i det 87:e minuten.

GUIF/SIK och deras fans var naturligtvis besvikna efter nederlaget, men de kunde ändå se tillbaka på en riktigt imponerande match som visade upp deras fighting spirit och stolthet för klubben. Ersmark IK å andra sidan, kunde njuta av att ta hem de tre poängen och fortsätta sin fantastiska form i serien. Slutresultatet var 4-5 till Ersmark IK.