Match i Division 3 Västerbotten Södra, damer 2022
Matchstart: 2022-08-09 kl 20:00
Arena: Ålidhem Arena
Publik: 56

Matchen mellan GUIF/SIK och Umedalens IF 2 började jämnt på Ålidhem Arena inför en publik på 56 personer. Domaren Fredrik Nordwall höll i trådarna med assistans från Axel Slotte och Edgar Bukuru.

Det var GUIF/SIK som inledde matchen starkast och det var också de som tog ledningen efter 24 minuters spel. Tyra Stenerås Strand var den som fick äran att sätta bollen i nät och därmed stod det 1-0 till hemmalaget.

Umedalens IF 2 hade dock inte gett upp och de började pressa på för en kvittering. Den kom i den 34:e minuten när Emma Marklund lyckades få in bollen bakom GUIF/SIKs målvakt, och därmed stod det 1-1.

Innan halvtidsvilan skulle det även komma ett nytt mål. Denna gång var det Umedalens IF 2 som tog ledningen, genom Lisa Karmehag i den 43:e minuten. GUIF/SIK hade chanser att kvittera men lyckades inte få in bollen, och därmed gick lagen till halvtidsvila med 1-2 till bortalaget.

I den andra halvleken fortsatte spelet att vara jämnt och chanser skapades åt båda hållen. Umedalens IF 2 drog dock på sig en varning efter en tuff tackling av Elsa Öström i den 79:e minuten.

GUIF/SIK försökte trycka på för en kvittering men Umedalens IF 2 försvarade sig väl och lyckades hålla undan till slutsignalen. Matchen slutade därmed 1-2 till Umedalens IF 2, som kunde åka hem med tre poäng från Ålidhem Arena.