Match i Division 3 Västerbotten Södra, damer 2022
Matchstart: 2022-09-27 kl 20:30
Arena: Thorén Arena Fotbollshall
Publik: 42

I en spännande match mellan Ersmark IK och Umeå Södra DFF 2, som spelades på Thorén Arena Fotbollshall inför en publik på 42 personer, kunde Ersmark IK ta en övertygande seger med 7-1.

Matchen inleddes jämnt men det var Amanda Wonkavaara från Ersmark IK som kunde bryta dödläget och göra 1-0 i den 48:e minuten. Maja Holmström utökade sedan ledningen till 2-0 i den 62:a minuten. Amanda Wonkavaara fortsatte att göra mål och satte 3-0 bara sex minuter senare. Julia Vallgren ökade sedan på till 4-0 i den 69:e minuten.

Amanda Wonkavaara fullbordade sedan sitt hattrick i den 72:a minuten när hon satte 5-0. Maja Holmström gjorde sitt andra mål i matchen och ökade ledningen till 6-0 i den 74:e minuten. Solyana Teklemichael Kefleyesus satte sedan en straff och fastställde slutresultatet till 7-0 i den 80:e minuten.

Umeå Södra DFF 2 lyckades tröstmål genom Inez Lundquist Frank i den 89:e minuten, men det räckte inte för att hota Ersmark IK som tog en övertygande seger med 7-1.

Domaren Genadijs Grigorjevs ledde matchen på ett bra sätt och höll en stabil nivå tillsammans med assisterande domarna Alexander Pärnänen och Jakob Nordenback. Ersmark IK visade upp ett imponerande spel och tog hem tre viktiga poäng i Division 3 Västerbotten Södra, damer.