Matchstart: 2012-09-15 kl 13:00
Arena: Kolsvik
Publik: 240

Matchreferat:

IFK Sunne tog en viktig seger när de besegrade Kungsör BK med 2-1 på hemmaplan inför en publik på 240 personer på Kolsvik.

Matchen började intensivt och båda lagen kämpade hårt för att skapa målchanser. IFK Sunne tog ledningen i den 20:e minuten när Victor Wiklund prickade in 1-0. Kungsör BK svarade snabbt och kvitterade innan halvtid genom Daniel Källberg, vilket gjorde ställningen 1-1 inför pausvilan.

I den andra halvleken fortsatte båda lagen att pressa för att ta ledningen och det var IFK Sunne som fick utdelning genom Mattias Ellström som satte 2-1 i den 66:e minuten. Trots flera chanser från båda lagen ändrades inte resultatet och IFK Sunne kunde hålla sin ledning till matchens slut.

Matchen intensifierades ytterligare när Kungsör BK:s Marcus Andersson blev utvisad i den 86:e minuten. Trots en spelare mindre lyckades inte Kungsör BK kvittera och IFK Sunne kunde ta tre viktiga poäng och klättra i tabellen medan Kungsör BK åkte hem med en bitter förlust.