Svarteborg-Munkedal Lag 2 - Ödsmåls IK 3 - 0

Svarteborg-Munkedal Lag 2 - Ödsmåls IK (3 - 0)
Match i Division 4 Bohuslän, damer 2022
Matchstart: 2022-09-11 kl 13:30
Arena: Sjövallen Hällevadsholm
Publik: 60

Det var en solig söndagseftermiddag när Svarteborg-Munkedal Lag 2 tog emot Ödsmåls IK på Sjövallen i Division 4 Bohuslän för damer. Inför en publik på 60 personer och med Björn Hansson som domare såg det ut som att hemmalaget var favorit att vinna matchen då de låg på andra plats i tabellen, medan bortalaget endast hade en seger på säsongen.
Matchen startade med ett högt tempo, där Svarteborg-Munkedal skapade de flesta farliga chanserna. Det dröjde dock till den 41:a minuten innan de lyckades ta ledningen genom Johanna Kihlstrand, som med ett välplacerat skott prickade rätt i bortamålets vänstra hörn.
Andra halvlek fortsatte i samma stil, där bortalaget kämpade hårt för att vända matchen, men hemmalaget fortsatte att skapa farliga chanser och efter 65 minuter ökade de ledningen till 2-0, genom Maja Blomqvist som med sin snabbhet lyckades rund bortamålvakten och enkelt kunde rulla in bollen i tomt mål.
Ödsmåls IK försökte desperat att reducera, men hemmalagets försvar och målvakt stod emot alla anfall. Matchen såg ut att sluta 2-0, men i slutminuten satte Johanna Kihlstrand sitt andra mål för dagen och fastställde slutresultatet till 3-0.
Sammanfattningsvis så var det en välspelad match av hemmalaget som dominerade och vann rättvist. Ödsmåls IK kämpade hårt men lyckades inte skapa tillräckligt med farligheter för att hota hemmalaget. Med segern klev Svarteborg-Munkedal Lag 2 upp på första plats i tabellen, medan Ödsmåls IK stannade kvar på näst sista platsen.