Älvängens IK - Gårda BK (0 - 1)
Match i Division 4 Göteborg A, herrar 2023
Matchstart: 2023-05-18 kl 13:00
Arena: Älvevi 1 Gräs

I en het och stundtals tumultartad match på Älvevi 1 Gräs möttes Älvängens IK och Gårda BK i Division 4 Göteborg A. Trots att det inte fanns någon publik på plats hade spelarna inget annat än seger i sikte.

Matchen inleddes med en tidig varning till Gårda BK:s Kristian Jönsson i den tionde minuten. Men det var Gårda BK som tog ledningen i den 72:a minuten genom Isac Sjövall, vilket skakade om hemmalaget.

Knappt en minut senare drog Melvin Berggren på sig en varning för Älvängens IK och strax därefter prickade även Isac Sjövall in en varning för Gårda BK.

I den 75:e minuten fick Älvängens IK:s Alexander Stéen se det röda kortet och lämnade sitt lag i underläge med en man mindre på planen. Efter det gick varningarna tätt för båda lagen, med flera spelare som drog på sig varningar för hårda tacklingar och protester mot domaren.

I den 90:e minuten blev det kaos på planen när Älvängens IK:s David Eriksson först drog på sig en varning och sedan fick sitt andra gula kort och blev utvisad. Samtidigt fick också Gårda BK:s Tobias Palm en varning.

Matchen slutade 0-1 till Gårda BK efter en stark kämpainsats från båda lagen trots de många utvisningarna och varningarna under matchens gång. Det var en händelserik match som kommer vara ett minne för både spelare och fans lång tid framöver.