Match i Division 4 Göteborg A, herrar 2023
Matchstart: 2023-05-19 kl 19:00
Arena: Ytterns IP 3 konstgräs
Publik: 80

Ytterby IS tog en övertygande seger mot SKIF Semberija med 5-0 på Ytterns IP 3 konstgräs i Division 4 Göteborg A.

Matchen började intensivt och redan i den 16:e minuten tog hemmalaget ledningen genom Noah Larsson efter ett nickmål. Bara två minuter senare utökade Larsson sin målskörd och Ytterby IS ledde med 2-0.

SKIF Semberija fick två spelare varnade innan paus, Mohanad Sameer Doshi Al-Lami och Abdi-Fatah Yaqcub Farah, medan Victor Andersson fick en varning för Ytterby IS.

I den andra halvleken fortsatte Ytterby IS dominansen och i den 58:e minuten ökade Tim Stolt Hermansson ledningen till 3-0. SKIF Semberija fick ytterligare en spelare varnad, Abdiwali Ahmed Ali, innan Lukas Ekdahl utökade ledningen till 4-0 i den 80:e minuten.

Adam Hurtig satte sedan in 5-0 för Ytterby IS i den 85:e minuten. SKIF Semberija fick ännu en spelare varnad, Liiban Dhoore, som också blev utvisad efter en andra varning i den 88:e minuten.

Ytterby IS hade chansen att göra 6-0 genom en straff, men Felix Stengarns försök räddades av SKIF Semberijas målvakt.

Efter slutsignalen kunde Ytterby IS glädja sig åt tre poäng och fortsatt serieledning, medan SKIF Semberija står kvar på plats 9 i tabellen.