Klintehamns IK - IFK Visby/Dalhem IF 2 - 6

Klintehamns IK - IFK Visby/Dalhem IF (2 - 6)
Match i Division 4 Gotland, damer 2022
Matchstart: 2022-04-26 kl 18:30
Arena: Klintevallen
Publik: 82

I en intensiv match på Klintevallen möttes Klintehamns IK och IFK Visby/Dalhem IF i Division 4 Gotland för damer. Matchen startade starkt för bortalaget när Mikaela Leveau satte dit 0-1 redan efter 14 minuters spel. Bara två minuter senare ökade Johanna Lilja ledningen till 0-2 och i halvtid ledde IFK Visby/Dalhem IF med 0-3 efter ytterligare ett mål av Johanna Lilja.

Andra halvlek startade på liknande vis när Johanna Lilja gjorde sitt tredje mål för matchen, och 0-4 till bortalaget stod det på resultattavlan. Mikaela Leveau utökade sedan ledningen till 0-5 innan Elsa Vestberg reducerade för hemmalaget till 1-5 i den 63:e minuten. Trots en straffmiss av Elsa Westberg för Klintehamns IK fortsatte IFK Visby/Dalhem IF att dominera och Mikaela Leveau gjorde sitt tredje mål för matchen, vilket gav bortalaget en 1-6 ledning.

Matchen såg ut att sluta med en storseger för IFK Visby/Dalhem IF, men Klintehamns IK kämpade vidare och Maggie Hilltorn Bogren lyckades göra ytterligare ett mål för hemmalaget i den 83:e minuten. Slutresultatet blev 2-6 till IFK Visby/Dalhem IF efter en målrik match på Klintevallen inför 82 åskådare. Domaren Fredrik Hård af Segerstad höll i säkra tyglar och ledde matchen på ett professionellt sätt.