Stenkyrka IF - IFK Visby/Dalhem IF 2 - 4

Stenkyrka IF - IFK Visby/Dalhem IF (2 - 4)
Match i Division 4 Gotland, damer 2022
Matchstart: 2022-09-11 kl 16:00
Arena: Gullbjerge IP
Publik: 34

Matchen mellan Stenkyrka IF och IFK Visby/Dalhem IF på Gullbjerge IP blev en fartfylld tillställning inför en publik på 34 personer. Domaren Anders Nyström höll i taktpinnen och från första spark på bollen var det ett intensivt spel.

Det var Stenkyrka IF som tog ledningen i den 31:a minuten genom Josefin Ahlin, vilket fick hemmapubliken att jubla. Men glädjen blev kortvarig då IFK Visby/Dalhem IF kvitterade med en fin fullträff av Elin Johansson i den 36:e minuten.

I början av andra halvlek tog gästerna ledningen genom Mary Wanjiku Kinuthia i den 48:e minuten, och bara minuten senare utökade Amelia Klasson till 1-3 för IFK Visby/Dalhem IF. En stund senare, i den 71:a minuten, satte Mary Wanjiku Kinuthia sitt andra mål för kvällen och utökade ledningen till 1-4.

Stenkyrka IF försökte kämpa sig tillbaka in i matchen och reducerade till 2-4 genom Amanda Smedberg i den 89:e minuten. Trots en kämpainsats från hemmalaget räckte det inte för att komma ikapp och matchen slutade 2-4 till IFK Visby/Dalhem IF. En viktig seger för bortalaget i Division 4 Gotland, damer.