Vansbro AIK FK - Islingby IK U (0 - 4)
Match i Division 4 Norra Dalarna, damer 2022
Matchstart: 2022-08-04 kl 19:00
Arena: Vanåvallen A

På torsdag kväll spelades en spännande fotbollsmatch mellan Vansbro AIK FK och Islingby IK U på Vanåvallen A. Trots att ingen publik var där för att se matchen, såg domaren Rolf Hansson till att matchen skulle bli en högintressant och välspelad match.

Matchen började något nervöst för båda lagen, men Islingby IK U tog tag i matchen och började föra spelet. Efter 17 minuter fick de sin utdelning när Amanda Andersson gjorde målet som gav gästerna ledningen med 0-1.

Efter det första målet fortsatte Islingby trycka på och skapade flera farliga målchanser. I den 28:e minuten gjorde Hanna Olsson 0-2 och efter det var det svårt för Vansbro AIK FK att ta sig tillbaka in i matchen. Innan halvtidsvilan gjorde också Emelie Sjöö 0-3 efter ett snyggt anfall.

I andra halvlek försökte Vansbro AIK FK att få in ett mål för att komma tillbaka i matchen, men Islingby IK U höll tätt i försvaret. Istället höll de upp spelet och sökte efter en chans att göra fler mål. I den 90:e minuten fick de det när Faysa Abdullahi gjorde 0-4, vilket också blev slutresultatet.

Islingby IK U var det överlägset bättre laget och förtjänade verkligen sin storseger. För Vansbro AIK FK var det en tung förlust, men de kommer säkert att komma igen i nästa match.