Match i Division 4 Norrbotten, damer 2022
Matchstart: 2022-05-11 kl 19:00
Arena: Tallvallen
Publik: 34

I en spännande match på Tallvallen mellan Sävast AIF och Blåsmarks SK lyckades hemmalaget Sävast AIF ta en knapp seger med 2-1 efter en stark andra halvlek.

Matchen började med ett tidigt mål för Blåsmarks SK, då Matilda Sandlund satte dit bollen i nätet redan i den 8:e minuten och gav gästerna ledningen med 1-0. Men Sävast AIF kämpade vidare och i den 25:e minuten lyckades Johanna Cejas kvittera till 1-1 efter en fin passning.

I den 40:e minuten tog hemmalaget ledningen när Erika Claesson satte dit 2-1 och gav Sävast AIF försprånget inför halvtidsvilan. Andra halvlek bjöd på flera heta chanser för båda lagen, men inget av dem lyckades få in bollen i mål.

Spänningen höll i sig ända fram till slutet och trots flera försök från Blåsmarks SK att kvittera lyckades de inte ta sig förbi Sävast AIF:s försvar. Matchen slutade 2-1 till hemmalaget Sävast AIF, som tog tre viktiga poäng i Division 4 Norrbotten, damer.

Domaren Daniel Juntti höll i taktpinnen under hela matchen och delade även ut några varningar, bland annat till Sandra Söderkvist och Malin Dalborg från Sävast AIF samt till Matilda Sandlund från Blåsmarks SK.

Publiken på Tallvallen fick se en spännande och välspelad match med en hel del målchanser och ett kämpande Sävast AIF som till slut kunde ta hem segern. En riktig nagelbitare av en match som visade på mycket kämparglöd och passion från båda lagen.