Match i Division 4 Norrbotten, damer 2022
Matchstart: 2022-07-03 kl 16:00
Arena: Riavallen Pajala
Publik: 76

På Riavallen i Pajala möttes Pajala IF och Sävast AIF i en spännande match i Division 4 Norrbotten för damer. Matchen började jämnt med båda lagen kämpandes för att ta ledningen. Men det var Sävast AIF som först lyckades göra mål genom Julia Nilsson i den 19:e minuten, vilket gav dem ledningen med 0-1.

Pajala IF försökte komma tillbaka och skapa chanser, men det var istället Sävast AIF som utökade sin ledning genom Juvina Agerfalk i den 42:a minuten, vilket gjorde det till 0-2 inför halvtidsvilan.

I den andra halvleken fortsatte båda lagen att pressa varandra, men det var Pajala IF som lyckades reducera genom Caroline Johansson Svonni i den 60:e minuten, vilket gav dem hopp om en comeback.

Trots ett intensivt försök från Pajala IF att kvittera lyckades Sävast AIF stänga matchen genom att göra mål igen i den 88:e minuten genom Erika Claesson, vilket fastställde slutresultatet till 1-3 till Sävast AIF.

Matchen bjöd på en underhållande fotboll med bra spel från båda lagen, men det var Sävast AIF som gick segrande ur drabbningen på Riavallen inför en publik på 76 personer. Domaren Felix Pekkari hade full kontroll över matchen och höll ett bra spelmellan båda lagen.