Match i Division 4 Norrbotten Norra, herrar 2022
Matchstart: 2022-06-07 kl 18:30
Arena: Nyåker
Publik: 37

I en högintensiv match på Nyåker Arena möttes Pålänge GIF och Vitå BK i Division 4 Norrbotten Norra, herrar. Det var en avgörande match för bägge lagen som låg i botten av tabellen inför matchen.

Det var Vitå BK som tog kommandot redan från start och efter 10 minuters spel gjorde David Marklund Lundin målet som gav laget ledningen med 1-0. Pålänge GIF försökte att svara men det var Vitå BK som ökade på sin ledning i den 39:e minuten när Viktor Hammar nickade in bollen efter en hörna.

I den andra halvleken fortsatte Vitå BK att dominera spelet och skapade flera farliga chanser. I den 87:e minuten gjorde David Marklund Lundin sitt andra mål för dagen och ökade på ledningen till 3-0 för Vitå BK.

Matchen slutade 3-0 till Vitå BK och segern var välbehövd för laget som lyckades ta tre viktiga poäng i bottenstriden. Pålänge GIF å andra sidan fick åka hem med en besvikelse och behöver nu ta sig samman inför kommande matcher för att undvika nedflyttning. Totalt var det 37 åskådare som bevittnade matchen på plats, och domaren Daniel Bergström hade full kontroll över spelet med assistans av Isac Lundqvist och Arvid Svanberg Nybom.