Match i Division 4 Norrbotten Södra, herrar 2022
Matchstart: 2022-05-21 kl 13:00
Arena: Bodens Energi Arena
Publik: 59

Matchen mellan Unbyns IF och Ersnäs IF inleddes på lördag eftermiddag på Bodens Energi Arena inför en publik på 59 personer. Domaren för dagen var William Forsberg, assisterad av Ahmed Abdullahi Abdirahman och Theofanis Rentzelos.

Det var Unbyns IF som tog ledningen i matchen efter 15 minuters spel. Jens Svanberg lyckades hitta nätet och satte bollen bakom Ersnäs IF:s målvakt, vilket gav Unbyns IF en 1-0 ledning.

Ersnäs IF svarade genom att pressa på och skapade flera farliga målchanser. I den 51:a minuten fick de utdelning när Ludwig Rydén satte en straff och kvitterade till 1-1.

I slutet av den första halvleken blev det hett på planen med flera varningar och ett rött kort till Ersnäs IF:s Anders Kristoffersen Mannela efter två gula kort.

Båda lagen fortsatte att kämpa för en seger under den andra halvleken, men trots flera chanser från båda håll stod det sig kvar vid 1-1.

Matchen slutade således oavgjort med 1-1 och båda lagen fick en poäng vardera i Division 4 Norrbotten Södra. Ett välspelat möte som bjöd på spänning och intensitet ända fram till slutsignalen.